Site Loader
acne behandeling

Wanneer het gaat om het laten behandelen van de huid, is een acne behandeling een van de meest voorkomende behandelingen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huidige acne vermindert en dat de acne in de toekomst minder snel terugkomt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door een traditionele acne behandeling of door een behandeling met gouden microdeeltjes. Zo’n behandeling stel je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk uit. Het is namelijk kostbaar en vaak zijn er ook andere maatregelen te nemen voordat je een acne behandeling nodig hebt. In dit artikel leggen we je uit welke dat zijn.

Wat je zelf kunt doen voor een acne behandeling

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om acne te voorkomen. Wat het meest verstandige is om te doen is in ieder geval niet aan de puistjes te zitten. Hierdoor irriteer je huid, wat de problemen vaak alleen maar verergert. Daarom kun je het beste met je vingers van de plekjes afblijven. Hoewel het enerzijds goed is om het ontstekingsvocht uit je huid te halen, maar je vaak de huid hierbij kapot. Wat verstandiger is, is om het met een klein naaldje open te prikken, zodat het vocht er zelf uit kan komen zonder dat je iets verder kapot hoeft te maken. Deze naaldjes zijn hier speciaal voor gemaakt en vaak bij een drogisterij te koop. Wat je naast dit naaldje nog kunt doen voordat je een acne behandeling neemt, is je huid insmeren met een zalf met Benzoylperoxide. Dit vermindert rode plekken en witte koppen.

Fabels over acne

Het opkomen van acne krijgt vaak vele oorzaken toegedicht. Veel van deze oorzaken zijn regelrechte fabels. Veel mensen denken dat acne meer ontstaat wanneer je vette voeding tot je neemt. Dit is onderzocht en bewezen onjuist gebleken. Daarnaast wordt vaak seks in verband gebracht met het opkomen puistjes. Ook dit is onwaar. Wat wel klopt, is dat je beter de puistjes niet kan afdekken met make-up. Hierdoor maak je het oppervlak dicht waar het vocht uit moet komen. Mocht je toch nog last houden van acne? Dan is een acne behandeling misschien toch een goede oplossing. Kijk op onze website voor meer informatie.