Site Loader
Overdracht papieren bestanden tussen mensen

Wat is mijn huis waard? Om allerlei redenen is het zo nu en dan raadzaam de waarde van uw woning te berekenen. Wanneer u de waarde van uw woning weet is het duidelijk of er een eventuele restschuld overblijft als u uw woning verkoopt of ziet u wat de verkoop van uw woning oplevert.

Waarde van woning berekenen

De waarde van uw woning is afhankelijk van allerlei verschillende factoren. De belangrijkste gegevens:

  1.   Locatie van uw woning
  2.   Type woning
  3.   Woningoppervlakte
  4.   Perceeloppervlakte

Op basis van deze gegevens en in combinatie met recent verkochte woningen in uw buurt is er een taxatie mogelijk. U kunt dit zelf doen of u kunt deze calculatie aan een taxateur uitbesteden. Wanneer u deze klus door een taxateur laat doen is de kans op een correcte berekening groter.

Uiteraard spelen er nog veel meer variabelen een rol bij het bepalen van de prijs van uw woning. Denk aan zaken als de staat van uw keuken, badkamer of wanneer uw woning wel of niet over een dakkapel beschikt. Een offerte voor een klusman opvragen kan daarom zeer verstandig zijn.

Woning verkopen voor de juiste prijs

Wanneer u de waarde van uw woning goed heeft ingeschat is het nog niet zeker dat u uw woning ook voor deze prijs verkoopt. Mogelijk is er een enorm aanbod in uw buurt of heeft u het geluk geïnteresseerden te vinden. Een makelaar, bijvoorbeeld mbmakelaars.nl, is  expert op het gebied van woningen kopen en verkopen. Wanneer u uw woning voor iets minder dan de waarde bereid bent te verkopen, kunt u uw woning waarschijnlijk sneller verkopen. Bent u bereid langer te wachten? Dan kunt u uw woning eventueel iets boven de marktprijs te koop zetten.