Site Loader
verkoop woning

Het kopen van één ding, het verkopen is vaak nog veel spannender. Veel mensen zijn bang dat als ze een nieuwe woning gaan kopen, ze uiteindelijk met hun oude huis blijven zitten. De angst dat je twee huizen in je bezit hebt en twee lasten moet dragen is groot. Het kopen van een huis blijft dan ook een spannend proces. Een makelaar kan deze angst van jou wegnemen. Doordat zij veel professionele kennis hebben, weten ze precies hoe ze een woning zo goed mogelijk in de markt moeten zetten. Ze weten alle in’s en out’s van de huidige huizenmarkt en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. De verkoop woning doet u dan ook samen met een makelaar.

 

Werkwijze makelaar bij verkoop woning

Als je een woning wilt verkopen, moet uw woning op een bepaalde manier in de markt gezet worden. Een makelaar maakt hier een strategie voor. Dit verschilt natuurlijk per woning. Voor het ene huis kan de ene strategie veel effectiever zijn dan voor het ander. Een eengezinswoning verschilt natuurlijk heel erg met een vrijstaand huis. Als er een keuze is gemaakt voor de juiste tactiek, wordt je woning online gezet. Dit wordt op verschillende kanalen gedaan. Tegenwoordig merken wij dat sociale media ook zeer goed werkt. Mensen maken hier veel gebruik van en daarom is dit een juiste plek om mensen geïnteresseerd te maken. Het hangt af van het aantal geïnteresseerden wat de volgende stappen zijn in het proces.

 

Vervolg stappen

Als er veel potentiële kopers zijn, wordt er een open dag georganiseerd. Bij minder geïnteresseerden zal de makelaar persoonlijke bezichtigingen doen met deze mensen. Hij zal natuurlijk zijn best doen om het huis zo goed mogelijk aan te prijzen. Als zij het huis willen kopen, begint de verkoop woning pas echt. Het is belangrijk dat er een goed contract wordt gemaakt met de juridische en financiële overname. Een makelaar helpt hierbij.