Het oplopen van een geslachtsziekte is natuurlijk enorm vervelend. Soms weet men niet precies van wie zij dit hebben gekregen en kan dit erg frustrerend zijn. De mensen met veel verschillende bedpartners of mensen die recent een nieuwe bedpartner hebben lopen relatief het hoogste risico. Ook het onveilig vrijen is een groot risico op het oplopen van een geslachtsziekte. Toch is het dragen van een condoom ook geen garantie dat je geslachtsziekte-vrij blijft. Al met al, het is een ingewikkeld onderwerp. Tegenwoordig zijn er ook veel verschillende soorten geslachtsziektes, zoals Gonorroe, Chlamydia of bijvoorbeeld HIV. De ene levert de ene klacht op en de ander weer een andere, terwijl er soms ook wel overlap is. De soa symptomen voor een vrouw kunnen ook anders zijn dan die van een man. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten klachten.
Soa symptomen vrouw – verschil met de man
Naast de overeenkomsten die beide geslachten met elkaar kunnen hebben wat betreft de klachten, zijn er ook een hoop verschillen. Zo kan een meisje sneller last krijgen van de baarmoeder, waar de man bijvoorbeeld last kan krijgen van de ballen of druipers. Daarnaast kunnen de soa symptomen voor de vrouw ook wel overeenkomen met die van de mannen. Zo kunnen beide klachten ervaren tijdens of na het plassen en hier kan ook bloed bij komen kijken. Chlamydia doet zich zowel voor bij meiden als bij jongens, en dit geldt voor veel geslachtsziekten. Toch doet bijvoorbeeld gonorroe zich vaker voor bij jongens die geslachtsgemeenschap hebben met een andere jongen.
De behandeling
Veel mensen weten niet dat niet alle geslachtsziekten behandeld moeten worden. Sommige, zoals bijvoorbeeld genitale wratten, gaan vaak uit zichzelf weer over. Chlamydia of gonorroe moet wel behandeld worden met antibiotica. Het is dan ook belangrijk om dit te doen. Het niet behandelen kan namelijk resulteren in hele vervelende