Site Loader

Het oplopen van een geslachtsziekte komt voort uit een hoop pech, en soms heeft de persoon in kwestie hier ook wel een beetje invloed op gehad. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld vaak verschillende bedpartners te hebben (gehad) of niet zorgvuldig en veilig gevrijd hebben. Voor mensen met een bepaald soort risicogedrag is het verstandig om eens in de zoveel tijd eens te kijken of je misschien wel kampt met een seksueel overdraagbare aandoening. Niet altijd zijn er klachten nodig om een geslachtsziekte met je mee te dragen. Vaak heeft iemand wel last van bepaalde lichaamsdelen zoals de baarmoeder, de vagina, de piemel/ballen of zelfs de keel behoort tot een mogelijkheid. Toch is het dus mogelijk om ook zonder klachten een geslachtsziekte te hebben. Dit is erg gevaarlijk aangezien je wel in staat bent om deze, in alle onwetendheid, over te dragen naar een ander. In dit artikel lees je meer over de soa symptomen van de man.

 

Soa symptomen man – welke zijn er?

Een geslachtsziekte kent veel verschillende soorten symptomen. Je kunt bijvoorbeeld, zowel als man als vrouw, last krijgen van pijn bij het plassen en hier misschien ook bloed bij hebben. Ook keelpijn, door bijvoorbeeld chlamydia in de keel, behoort tot een mogelijkheid. Daarnaast zijn er ook nog verschillende klachten per geslacht. Zo kunnen soa symptomen bij de man zich uiten door bijvoorbeeld druipers. Ook het niet behandelen van een geslachtsziekte kan verschillende uitkomsten hebben. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld een ontsteking aan de eileiders krijgen waarbij jongens last kunnen krijgen van een ontsteking in de ballen. Dit lijdt ons direct naar het volgende belangrijke onderwerp: de behandeling.

 

De behandeling

Sommige geslachtsziekten gaan uit zichzelf weer over en hoeven dus niet behandeld te worden. Bij de meeste geslachtsziekten is dat echter wel het geval. Hierbij zal de huisarts antibiotica voorschrijven.