Bent u op zoek naar een nieuwbouw woning of gaat u een nieuw project opstarten? Het is praktisch om hier een nieuwbouwmakelaar bij in te schakelen. Een nieuwbouwwoning is vaak een nieuw project dat helemaal vanaf niets wordt opgestart. De risico’s zijn hierbij dus groter dan bij huizen die al gebouwd zijn. Zeker voor projectontwikkelaars kan het een grote uitdaging zijn om dit project op te starten. Er gaat een grote investering bij gepaard, waarbij het natuurlijk wel belangrijk is dat deze rendabel genoeg is. Om hierbij hulp te krijgen is een makelaar essentieel. De makelaar is op de hoogte van huidige trends en marktontwikkelingen en weet goed hoe zij potentiële kopers kunnen benaderen.
Input van een nieuwbouwmakelaar
De makelaar zal beginnen met een marktonderzoek. Hierbij wordt er gekeken of er vraag is naar de nieuwbouwwijk en door wie deze vraag wordt uitgeoefend. Als de doelgroep is vastgesteld, kan deze benaderd worden. Dit moet natuurlijk ook tactvol gaan. Een makelaar weet precies hoe hij hiermee moet omgaan. Met behulp van verkoopgesprekken zullen uiteindelijk de woningen verkocht proberen te worden. Het project is uiteraard risicovol en daarom is het inschakelen van een specialist erg belangrijk. Door de jarenlange ervaring van de makelaar weet hij precies wat de beste strategie is bij een bepaalde doelgroep. Dit houdt ook in eventuele prijsadviezen aan de projectontwikkelaar, maar ook de zakelijke en financiële afhandeling van de verkoop.
De koper
Door de steeds meer transparante markt wordt de doelgroep steeds beter geïnformeerd. Zij hebben meer mogelijkheden om informatie op te zoeken en veel eisen te stellen. Een makelaar weet hier doorheen te prikken en een gespecialiseerd oordeel te vestigen over deze eisen. Voor de koper zelf is het belangrijk dat er ook een objectieve makelaar gekoppeld is aan het project, waardoor het risico van de aankoop van een woning kleiner wordt.