Site Loader

Herken je dit? Je hebt een mooie nieuwe website gelanceerd, maar je hebt geen idee hoe je deze het beste kunt promoten. Vervolgens ga je jezelf inlezen op het internet en vind je allerlei informatie over SEO marketing. De veelheid aan informatie die je hierover kan vinden is aan de ene kant zeer nuttig. Aan de andere kant zie je soms door de bomen het bos niet meer. Hier lees je wat je kunt doen voor een online marketing strategie die het best bij je past.

Linkbuilding en SEO

Het doel van SEO is om de vindbaarheid van jouw website op Google te vergroten. Maar SEO marketing is méér dan alleen het toevoegen van zoekwoorden aan een webtekst. Goede linkbuilding kan er ook voor zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten komt. Wanneer je de vindbaarheid van je website via linkbuilding wil vergroten, kom je er al snel achter dat hier online veel informatie over te vinden is. 

De online-informatie over linkbuilding is complex om twee redenen. De eerste reden is dat veel website die je willen informeren elkaar tegenspreken. Als je weinig ervaring hebt met SEO is het lastig om te bepalen wat de waarde is van de informatie en welke informatie voor jou het meest van toepassing is. De tweede reden is dat de algoritmen van Google constant veranderen. Dus de informatie die je vindt kan al gauw achterhaald zijn. 

Een strategie op maat

De ideale SEO strategie is de strategie die het beste past bij jouw website. Soms is een kortetermijnvisie van toepassing voor jouw website, soms juiste een langetermijnvisie. Het ene bedrijf is groter dan het andere. Daarnaast richt iedere website zich op een andere doelgroep. Dit zijn slechts een paar factoren die van invloed zijn op het bepalen van de juiste strategie. Naast de hierboven besproken complexiteit van de informatie, moet je er dus ook nog voor zorgen dat de strategie past bij jouw website.

Linkbuilding pakketten

Je kunt het jezelf makkelijker maken met behulp van linkbuilding pakketten. Hiermee kun je de hierboven besproken uitdagingen aan iemand anders overlaten die er verstand van heeft. Via een pakket kun je een SEO specialist de veranderingen binnen de algoritmes van Google in de gaten laten houden. Iemand die veel ervaring heeft met SEO kan wellicht beter bepalen welke strategie het meest geschikt is voor jouw website.