Site Loader
Accountants verklaring

Als je een leidinggevende functie hebt binnen een groot bedrijf of je een leidinggevende functie hebt, heb je een hele hoop ballen hoog te houden. Je moet verantwoordingen afleggen aan veel verschillende partijen. Een van die partijen is de fiscus. Zij willen verschillende financiële verslagen ontvangen van je bedrijf, om te bepalen of het bedrijf nog financieel gezond is. Is dit op jou van toepassing? Dan doe je er goed aan om een accountants verklaring te verzorgen. In dit artikel leggen we je uit waarom dit belangrijk is en hoe je er aan komt.

Waarom een accountants verklaring belangrijk is

Zoals al gezegd moet je voor jouw bedrijf verschillende financiële rapportages verzorgen. Natuurlijk is het maken van deze rapportages één ding, maar daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de financiële informatie kloppend is. Als de financiële informatie niet klopt, kan dit voor veel gedoe met de fiscus zorgen. Het zorgt voor veel extra werk en kan uiteindelijk zelfs voor boetes zorgen. Om dit te voorkomen, geldt de regel dat voor bepaalde financiële rapporten een accountants verklaring verplicht is. Een accountants verklaring geeft eigenlijk aan dat de financiële informatie in een document door een onafhankelijke professional is gecontroleerd en beoordeeld.

Een accountants verklaring: zo kom je er aan

Om aan een accountants verklaring te komen, moet je natuurlijk een accountant inschakelen. Er zijn in heel Nederland veel verschillende accountants kantoren te vinden, waar je jouw financiële documentatie kan aanleveren. Er zijn veel accountants kantoren gespecialiseerd in een bepaalde branche. Deze zijn beter op de hoogte van bepaalde kosten in een bepaalde branche, waardoor ze de financiële verslaglegging sneller zullen begrijpen. Je kan dus op zoek gaan naar een accountant voor jouw specifieke branche. Waar je ook op kan letten, is of de organisatie een WTA-vergunning heeft. Dit staat voor Wet Toezicht Accountantsorganisaties. Bedrijven met deze vergunning voldoen aan een zeer strenge regelgeving voor accountants, bijvoorbeeld omdat zij ook overheidsdocumenten controleren.