Site Loader

Na een wilde avond merk je na een aantal weken vreemde symptomen op: wat zou dit kunnen zijn? Bepaalde symptomen zouden namelijk kunnen wijzen op de besmetting van een geslachtsziekte. Er zijn veel verschillende soorten geslachtsziektes, denk maar aan bijvoorbeeld chlamydia of gonorroe. Deze geslachtsziektes komen daarbij allemaal met verschillende symptomen. Ook is het mogelijk om een seksueel overdraagbare aandoening te hebben zonder klachten. Dit wijst erop dat het van belang is om altijd in de gaten te houden of je een mogelijkheid zou hebben tot een soa. Dit zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn wanneer je verschillende bedpartners hebt gehad of vaak onveilige seks hebt. Het is dan ook altijd aan de raden om gebruik te maken van een condoom. Op die manier ben jij het best beveiligd tegen vervelende bacteriën.

 

Gonorroe – wat is het precies?

Deze vervelende soa komt zowel voor onder mannen als onder vrouwen. Relatief gezien komt deze vaker voor onder mannen die geslachtsgemeenschap hebben met mannen. De klachten kunnen erg verschillen per persoon en ook de plek van gonorroe kan per persoon anders zijn. Dit kan zowel de schaamstreek als de anus bevatten. Andere soa’s kunnen ook voorkomen in de keel. Het verspreiden van deze geslachtsziekten kunnen door verschillende oorzaken komen. Zo kan dit door penetratie en alle honken daarvoor. Wat veel mensen niet weten, is dat het ook mogelijk is om een seksueel overdraagbare aandoening op te lopen door gebruik van sekspeeltjes. Al met al is het dus van groot belang om veilig te vrijen. Doe je dit niet, dan is het aan te raden om zo nu en dan een soa(thuis)test te doen om te achterhalen of jij wel of niet besmet bent met een geslachtsziekte.

 

Meer informatie

Voor meer informatie is het handig om een bezoek aan de huisarts te brengen. Ook zijn er tegenwoordig veel anonieme manieren om meer informatie te krijgen.