Site Loader

Een veiligheidsbril op sterkte is een nieuw begrip voor veel bedrijven. Door de vele regels waar aan moet worden voldaan in verband met de veiligheid is het voor bijna alle bedrijven wel normaal om een veiligheidsbril en alle andere vormen van noodzakelijke bescherming te gebruiken. Maar een veiligheidsbril op sterkte wordt nog niet altijd gebruikt. Dat komt vaak omdat mensen denken dat ze niet nodig zijn. Maar ze bieden veel gemak en voordelen!

De voordelen van een veiligheidsbril op sterkte

Een veiligheidsbril is er natuurlijk voor de veiligheid. Het beschermd de ogen tegen verschillende gevaarlijke situaties. Maar je kunt je afvragen of een veiligheidsbril wel altijd alles veiliger maakt. Wanneer mensen een normale bril op sterkte nodig hebben zien ze een stuk minder wanneer ze een normale veiligheidsbril dragen. Met als gevolg dat er veel andere gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Natuurlijk worden de ogen wel goed beschermd maar wanneer dat als gevolg heeft dat er vinger kwijtgeraakt worden is dat het niet altijd waard. Om dat allemaal op te lossen zijn er veiligheidsbrillen op sterkte. Zo kan iedereen scherp blijven zien en worden alle mogelijke gevaarlijke situaties weggenomen.

De veiligheidsbril laten maken

Een veiligheidsbril op sterkte is een stuk persoonlijker dan een normale veiligheidsbril. Dat komt door de glazen die speciaal voor een persoon gemaakt moeten worden. Het is dus niet zo dat alle brillen even in een bak gegooid kunnen worden zodat iedereen ze op kan zetten. Elk oog is anders en iedereen heeft dus een eigen veiligheidsbril nodig. Op die manier wordt de veiligheid in een bedrijf aanzienlijk beter en is het dus een investering in het personeel die zeker in dank afgenomen zal worden. De brillen zelf zullen ongeveer elke 3 jaar vervangen moeten worden. Niet per se omdat de brillen dan kapot zijn maar omdat zo is aangegeven in het arbeidsomstandighedenbesluit.