Site Loader

Door middel van internationale linkbuilding kun je jouw eigen bedrijf, van Nederlandse bodem, meer naamsbekendheid geven in het buitenland. Als jij je graag internationaal zou willen uitbreiden, dan is internationale linkbuilding zeker iets om te overwegen. Om het simpel uit te leggen, houdt dit concept in dat er op internationale websites verwijzingen, of te wel links, zijn naar jouw website. Op deze manier ben je dus ook zichtbaar bij internationale doelgroepen, zodat je ook in het buitenland jouw producten of diensten kunt aanbieden aan potentiële klanten. Het werkt alleen maar goed en effectief als de links geplaatst zijn op kwalitatieve websites, die dus hoog in de zoekmachine terecht komen. Er zijn verschillende online marketing bureaus, zoals lequal.com, die jou hierin kunnen begeleiden. Ben jij benieuwd naar welke voordelen internationale linkbuilding nog meer meer met zich meebrengt? Lees dan snel verder om meer hierover te leren, zodat ook jij het meeste profijt hieruit kunt halen!

Online reputatie verbeteren

Vooral als je net je bedrijf hebt opgezet, kan het nogal lastig zijn om het vertrouwen van klanten voor je te winnen. Vaak zijn er dan nog niet veel reviews waarop zij kunnen leunen om te zien of het wel een betrouwbare website is. Wanneer je iets meer aan het groeien bent, kan het dus enorm in je voordeel werken als andere websites ook jouw website vermelden op hun webpagina. Vaak is dit het meest effectief als de website in kwestie ook al een goede reputatie heeft, waardoor dit ook op jouw bedrijf zal afgeven. Doordat jouw reputatie nu een duwtje in de goede richting krijgt, zal je ook meer zichtbaar worden in de zoekresultaten en uiteindelijk zal je doelgroep zich ook uitbreiden, iets wat iedereen met een bedrijf natuurlijk wilt. Het online marketingbureau lequal.com zou jouw bedrijf ook hierin kunnen ondersteunen, zodat ook jij mee kan doen aan effectieve internationale linkbuilding.

Maak meer winst en omzet

Als het verkeer naar jouw website groter wordt, dan zul je ook gauw genoeg veranderingen merken wanneer het aankomt op de inkomsten. Als je namelijk een aantal kwalitatieve links hebt die onder jouw bedrijf vallen, zal je meer zichtbaar worden onder bezoekers en zullen mensen vaker jouw product of dienst aanschaffen. Niet alleen via deze weg zul je meer inkomsten kunnen genereren, ook zal je misschien gesponsord worden of kun je deals sluiten met bepaalde influencers waardoor je nog meer internationale bekendheid creëert, wat uiteindelijk zal leiden tot meer winst. Soms is het zelfs mogelijk om via bepaalde adverteringskanalen een continue passieve inkomstenbron in stand te zetten, wat natuurlijk erg gewenst is! Dit is dan ook een van de grootste redenen waarom bedrijven meedoen aan internationale linkbuilding. 

Bouw relaties op met andere bedrijven

Iets wat je ook met internationale linkbuilding kunt bereiken, is het opbouwen van waardevolle relaties met andere websites die in jouw sector zitten. Doordat jullie elkaar helpen om meer naamsbekendheid te creëren, kunnen jullie beiden je doelen bereiken. Vaak zijn er toch wel verschillen tussen websites, die ook tot dezelfde branche behoren, waardoor je toch weer een net iets andere doelgroep bereikt als je op een andere website op blog wordt gepromoot. Op de lange termijn kun je hierdoor een prominente plek voor je bedrijf creëren in deze sector.