Site Loader

Vanaf de middelbare school wordt er eigenlijk al van je verwacht dat je gaat nadenken over je opleiding en je verdere carrière. Door een bepaalde richting te kiezen, stem je specifieke vakken af op je interesse en je mogelijke opleidingsplan. Het kan echter enorm lastig zijn om te weten wat je wilt. Er zijn tegenwoordig namelijk enorm veel opleidingen in alle richtingen die je je maar kunt bedenken. Daarnaast kampt Nederland ook met een tekort aan werknemers, dus je hebt ook veel opties na je opleiding. Kies dus vooral je opleiding op basis van je interesse en niet uit angst om geen baan te krijgen, want er zijn genoeg mogelijkheden.

Een opleiding volgen als makelaar of vastgoedbeheerder?

Een van de mogelijke opleiding waar je voor kunt kiezen, is vastgoed en makelaardij. Deze opleiding bestaat uit twee richtingen, zoals de naam al verklapt. Makelaardij heeft alles te maken met de aankoop, verkoop en de prijsbepaling van gebouwen. Dit combineert contact met de klanten, met alles wat met financiële en juridische aspecten van bouwwerken te maken heeft. Het vastgoed gedeelte omvat alles wat te maken heeft met investeringen en beleggen. Welk aspect je ook meer interesseert, door deze opleiding bezit jij de nodige kennis om verder te kunnen groeien. Doordat er veel kansen op de arbeidsmarkt liggen, zul jij ook binnen de kortste keren verzekerd zijn van een baan.

Kinderen, onderwijs, begeleiding

Ben je meer geïnteresseerd in het werken met gezinnen en kinderen? Dan is de opleiding Pedagogiek misschien wel iets voor jou. Deze opleiding heeft alles te maken met het opvoeden, onderwijzen en begeleiden van kinderen in meerdere settings. Zo krijg je te maken met gezinssituaties waarin je een bemiddelende rol kunt spelen, of bijvoorbeeld probleemkinderen waarin je je kunt specialiseren. Er zijn enorm veel verschillende richtingen die je op kunt met deze opleiding, dus als dit thema je aanspreekt zal de opleiding gegarandeerd iets voor jou zijn. Ook bij deze opleiding zijn er enorm veel kansen op de arbeidsmarkt, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een geschikte baan.

Na je opleiding

Als je bent afgestudeerd is het tijd om een baan te gaan zoeken. Misschien heb je wel ergens stage gelopen en beviel dat zo goed dat je daar verder kunt werken. Maar ook als je dit niet hebt gedaan zijn er meer dan genoeg kansen om een goede baan te vinden. Het is daarbij van belang om de juiste verwachtingen hierbij te hebben. Het is namelijk vaak zo dat je eerste baan niet je laatste is. Door ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen, kom je er vaak achter wat datgene is wat jouw drijfveer is en zul je vanzelf uiteindelijk op de juiste plek terecht komen.

Laat jezelf meevoeren

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je op jonge leeftijd altijd moet gaan kiezen tussen zoveel opties, dat je van tevoren nooit weet of het de juiste keuze is. Daarom is het goed om uit te gaan van datgene waarin je op dat moment geïnteresseerd bent. Door een opleiding te kiezen waarbij je je in een breed vakgebied bevindt, krijg je zo meer opties om jezelf te blijven ontwikkelen en jouw passie te vinden. Op die manier kom jij altijd op de juiste plek terecht.