Site Loader

Het verkopen van een huis is een lastig en langdurig proces. Veel mensen schakelen daarom ook de hulp in van een verkoopmakelaar die hun begeleid en adviseert tijdens dit proces. Ook zijn er mensen die het verkopen van hun huis geheel zelfstandig willen doen. Dit is natuurlijk hun goed recht. Om iedereen te helpen tijdens dit proces, hebben geven wij antwoord op de drie meest gestelde vragen. Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Lees dan snel verder.

1. Kan ik de verkoop van mijn huis geheel zelf regelen?

Voordat je überhaupt begint met de verkoop van je woning, moet je jezelf het volgende afvragen: Kan ik alles zelf doen? Wil ik de hulp van een makelaar inschakelen? Of wil ik het deels zelf doen en deels door een makelaar? Het antwoord op deze vragen is afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt en het budget dat je in de verkoop van je huis wil steken. Heb je geduld? Dan is het heel goed mogelijk om het helemaal zelf te doen.

2. Wat kost het om mijn huis te verkopen?

Voor verkoopmakelaars is het lastig om op voorhand aan te geven hoeveel het kost om je huis te verkopen. Wanneer je zelfstandig je huis probeert te verkopen bepaal je zelf de kosten die je wil maken aan het promoten van het huis en de bezichtigingen. Makelaars zullen in eerste instantie een verkoopwaarde van je woning moeten berekenen, voordat zij een schatting kunnen geven.

3. Hoe snel kan ik mijn huis verkopen?

Voordat je je woning kan verkopen, zul je eerst verkopers moeten trekken. Verkopers trek je sneller door professionele foto’s van de woning te plaatsen en het huis verder goed te promoten. Dit doe je door je eigen netwerk in te zetten en het netwerk van de verkoopmakelaar. Ook de vraagprijs speelt natuurlijk een bepalende factor in de verkoop van een huis. Een lage prijs verkoopt natuurlijk sneller dan een hoge prijs. Een belangrijk aspect waar je rekening moet houden bij het bepalen van de verkoopprijs is natuurlijk de huidige markt waarin je jouw woning wil verkopen.