Site Loader

Sommige mensen zijn in het bezit van twee huizen. Mocht dit voor jouw gelden, dan heb je er waarschijnlijk wel eens over nagedacht om een van deze woning te verhuren. Helemaal wanneer je weinig tot geen gebruik maakt van een van de woningen. Maar voordat je een woning kan verhuren moet je wel rekening houden met een aantal belangrijk dingen. Houd je rekening met deze dingen dan heb ik een belangrijke tip: Verhuur je woning. Ben je nog niets op de hoogte van deze belangrijke aspecten. Lees ze dan vooral even door in de blog.

Wet- en regelgeving

Als je al particulier je woning gaat verhuren dan heb je rekening te houden met bepaalde wet- en regelgeving. Doe je dit niet? Dan kan je voor grote problemen komen te staan. Er zijn namelijk een aantal regels waar iedere huurder aan moet voldoen. Als verhuurder doe je er dus goed aan om goed naar deze regels te kijken. Belangrijk is ook om de rechten en plichten in een contract op te schrijven. Zo weten zowel huurder als verhuurder goed aan welke regels zij zich moeten houden maar ook weten ze de belangrijkste rechten en plichten.

Inboedel verzekering

Verhuur je woning met de bijbehorende inboedel? Dan is het goed om eens langs je verzekeringsmaatschappij te gaan. Soms kunnen zij het particulier verhuren van je woning verbieden, omdat het risico op schade te hoog gevonden wordt. Lees daarom eerst de voorwaarden van je verzekeringsmaatschappij, voordat je voor een vervelend probleem komt te staan.

Wanneer mag ik een woning verhuren

Je kan legaal een woning particulier verhuren wanneer de woning via huisbewaring, proef- samenwonen of de leegstandswet wordt verhuurd. Al deze manieren moeten via de gemeente officieel goedgekeurd worden. Heb je zelf een huurwoning? Dan moet je toestemming van de eigenaar van de woning hebben.

Zo zijn er nog een hele hoop andere dingen waar je als verhuurder rekening mee moet houden. Lees hier altijd eerst goed naar voordat je begint met verhuren.